fbpx

Fit batony – szybka i zdrowa przekąska

Jeśli dopadnie cię ochota na słodkie – sięgnij bez wyrzutów po tego batona!

SKŁADNIKI:

  •   1 szklanka płatków owsianych 
  •   270 g bakalii (użyłam orzechów laskowych, pekan, słonecznik łuskany, wiórki kokosowe i migdały)
  •   70 g daktyli
  •   160 g masła orzechowego
  •    50 ml mleka kokosowego (można zastąpić innym roślinnym lub krowim)
  •  3 pełne łyżki miodu

WYKONANIE:

Wszystkie składniki umieść w malakserze lub blenderze i zmiksuj przez chwilę na drobno, tak, aby pozostały maleńkie kawałki bakalii. Przełóż masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównaj wierzch na gładko. Wsadź formę do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie pokrój masę na pojedyncze batony. Gotowe! Smacznego!

A gdyby to dla Ciebie było mało TUTAJ znajdziesz przepis na pycha fit ciasto!

Autor artykułu: Hania Olbinska

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Call Now Button