Jeśli dopadnie cię ochota na słodkie – sięgnij bez wyrzutów po tego batona!
SKŁADNIKI:
- 1 szklanka płatków owsianych
- 270 g bakalii (użyłam orzechów laskowych, pekan, słonecznik łuskany, wiórki kokosowe i migdały)
- 70 g daktyli
- 160 g masła orzechowego
- 50 ml mleka kokosowego (można zastąpić innym roślinnym lub krowim)
- 3 pełne łyżki miodu
WYKONANIE:
Wszystkie składniki umieść w malakserze lub blenderze i zmiksuj przez chwilę na drobno, tak, aby pozostały maleńkie kawałki bakalii. Przełóż masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównaj wierzch na gładko. Wsadź formę do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie pokrój masę na pojedyncze batony. Gotowe! Smacznego!
A gdyby to dla Ciebie było mało TUTAJ znajdziesz przepis na pycha fit ciasto!
Autor artykułu: Hania Olbinska